Forum « Staromieście Rzeszów » Strona Główna « Staromieście Rzeszów »
Forum Mieszkańców Osiedla Staromieś›cie w Rzeszowie
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Internet i telewizja
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum « Staromieście Rzeszów » Strona Główna -> Staromieście Ogrody - Nasze Osiedle
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łukasz
Moderator


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 413

PostWysłany: Pią Wrz 22, 2017 9:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osobiście nie mam żadnych problemów z netem, a przynajmniej nie zauważyłem. Mógłby być zawsze lepszy, jednak nie narzekam. Router tylko początkowo miałem w skrzynce, kiepski był sygnał i teraz jest w pokoju.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 19 Wrz 2019
Posty: 123

PostWysłany: Czw Wrz 19, 2019 1:24 am    Temat postu: Może Cię zaciekawi... Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
pawel
Moderator


Dołączył: 19 Sie 2013
Posty: 320
Skąd: Gromskiego 2

PostWysłany: Sob Wrz 23, 2017 7:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie w bloku 2 internet działa bezproblemowo. Dużo lepiej niż wcześniej w Orange, nie mam najmniejszego zamiaru zmieniać na coś innego póki co.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
michał



Dołączył: 15 Sty 2017
Posty: 18
Skąd: Niecia 1

PostWysłany: Nie Gru 03, 2017 1:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam sąsiadów.
Mam kolejne pytanie:
ostatnio znalazłem w skrzynce informację o podwyżce czynszu ze względu na telewizję kablową. Jako, że żona ogląda tylko kanały naziemne, a wszystko inne oglądamy przez internet, złożyłem rezygnację. Ale od 1 grudnia wyłączyli również dostęp do programów telewizji naziemnej, która jest przecież darmowa. Jest jakaś opcja dostępu do anteny zbiorczej? Bo bez sensu jest wieszanie swojej na balkonie i ciągnięcie kabli, a 30zł miesięcznie za kanały darmowej telewizji naziemnej i jakieś inne w jakości rodem z 1990 roku to porażka.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
miron



Dołączył: 02 Wrz 2013
Posty: 35
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Nie Gru 03, 2017 9:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest opcja telewizji naziemnej w kablówce za 4zł/mc
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
michał



Dołączył: 15 Sty 2017
Posty: 18
Skąd: Niecia 1

PostWysłany: Pon Gru 04, 2017 11:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miron napisał:
Jest opcja telewizji naziemnej w kablówce za 4zł/mc

Dzięki za info, szkoda, że takich rzeczy na stronie spółdzielni nie można łatwo znaleźć. Jutro tam podjadę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gugus



Dołączył: 18 Sie 2015
Posty: 16

PostWysłany: Pon Gru 04, 2017 6:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

michał napisał:
miron napisał:
Jest opcja telewizji naziemnej w kablówce za 4zł/mc

Dzięki za info, szkoda, że takich rzeczy na stronie spółdzielni nie można łatwo znaleźć. Jutro tam podjadę.


Stacje naziemne maja obowiązek ustawowy udostępniać za darmo!, a te 4PLN to jest bezprawna oplata, tłumaczona konserwacja systemu, chyba go muszą oliwić co miesiąc.
Mozna sie wyklocic i miec bez oplat.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pawel
Moderator


Dołączył: 19 Sie 2013
Posty: 320
Skąd: Gromskiego 2

PostWysłany: Wto Gru 05, 2017 6:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Naziemna jest bezpłatna, ale sprzęt i jego serwisowanie ma ktoś robić dla Ciebie charytatywnie? Kup sobie antenę sam to będziesz miał za darmo. Jeśli chcesz korzystać z czyjegoś to płacisz, to chyba normalne. Jak przestanie nagle działać to pewnie też będziesz chciał gdzieś zadzwonić, żeby naprawili. 4 zł to bardzo rozsądna cena jak za taką usługę, ale z informacją na ich stronie jak zwykle porażka.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gugus



Dołączył: 18 Sie 2015
Posty: 16

PostWysłany: Nie Gru 31, 2017 11:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pawel napisał:
Naziemna jest bezpłatna, ale sprzęt i jego serwisowanie ma ktoś robić dla Ciebie charytatywnie? Kup sobie antenę sam to będziesz miał za darmo. Jeśli chcesz korzystać z czyjegoś to płacisz, to chyba normalne. Jak przestanie nagle działać to pewnie też będziesz chciał gdzieś zadzwonić, żeby naprawili. 4 zł to bardzo rozsądna cena jak za taką usługę, ale z informacją na ich stronie jak zwykle porażka.


Jeśli się dobrze zastanowisz, to dojdziesz do przekonania, że instalacja jest Twoja w mieszkaniu a w częściach wspólnych stanowi współwłasność właścicieli lokali mieszkalnych, więc korzystanie z własności nie może być ograniczane przez Zarządce jakim jest Spółdzielnia. Weź pod uwagę, że suma summarum płacisz za kontent (płatny abonament dla TVP lub bezpłatny w przypadku nadawców komercyjnych) a nie za kabel w ścianie ( ten już został zakupiony przy kupnie mieszkania), a naprawy kabla i rozdzielnic w zasadzie nie występują, mogę zrobić je sam w razie problemu.
W przypadku wspólnot mieszkaniowych i instalacji typu AZART opłat nikt nie pobiera bo to konserwacja budynku i jego instalacji a opłatę konserwacyjną (fundusz remontowy) nota bene też płacimy, tylko nasz Zarządca jest z czasów prehistorycznych i z takim myśleniem i do tego trudny do zmiany Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pawel
Moderator


Dołączył: 19 Sie 2013
Posty: 320
Skąd: Gromskiego 2

PostWysłany: Sob Sty 13, 2018 12:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Generalnie polecam rezygnację z telewizji w ogóle. Nie rozumiem ludzi, którzy marnują czas na bezmyślne gapienie się w TVN, TVP, Polsat itp. g%#na. Szkoda życia na chłonięcie reklam i treści tak idiotycznych, że brak słów. Tym bardziej w czasach, kiedy Netflix itp. usługi są tak łatwo dostępne. Wybaczcie, ale musiałem dorzucić takie moje dwa grosze Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Pon Sty 15, 2018 10:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzwonilem dzisiaj do spoldzielni na dzien dzisiejszy brak nowej oferty z internetem, dalej jest 30 mb za 30 zl. Szkoda ze nie ma konkurencji na tym osiedlu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
miron



Dołączył: 02 Wrz 2013
Posty: 35
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Pon Lut 12, 2018 7:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja byłem pod koniec stycznia i dostałem 50/4 za 30 zł , typ abonamentu KOMFORT ale za 30 zł, na 24mc oczywiście.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gugus



Dołączył: 18 Sie 2015
Posty: 16

PostWysłany: Wto Lut 13, 2018 8:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GCT napisał:
Dzwonilem dzisiaj do spoldzielni na dzien dzisiejszy brak nowej oferty z internetem, dalej jest 30 mb za 30 zl. Szkoda ze nie ma konkurencji na tym osiedlu.


Konkurencja by chciała ale Spółdzielnia nie zezwala na dostep do infrastruktury, sprawa jest w UKE z tego co wiem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Łukasz
Moderator


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 413

PostWysłany: Sro Mar 14, 2018 12:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miron napisał:
50/4 za 30 zł , typ abonamentu KOMFORT ale za 30 zł, na 24mc oczywiście.


Można byłoby jeszcze dodać, że to po wcześniejszym kontakcie z Prezesem... standardowo nie ma takiej oferty w cenniku.

Mają jednak wprowadzić zmiany za 2 miesiące, zobaczymy czy faktycznie tak się stanie i co zaproponują. Jest możliwość, że będzie lepiej niż pakiet 'Komfort'.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Boss



Dołączył: 20 Cze 2014
Posty: 87

PostWysłany: Pon Cze 11, 2018 3:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj około południa nie było prądu na osiedlu, macie sygnał TV ?

W bloku 8 brak TV.


Ostatnio zmieniony przez Boss dnia Pon Cze 11, 2018 3:37 pm, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
biele



Dołączył: 24 Sie 2013
Posty: 20

PostWysłany: Pon Cze 11, 2018 3:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Boss napisał:
Dzisiaj około południ nie było prądu na osiedlu, macie sygnał TV ?


Ja nie mam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Pon Cze 11, 2018 6:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja tez nie mam , przyszedlem z pracy po 15 i nie zdarzylem sie dodzwonic do spoldzielni , ale sadzac po zresetowanych zegarach to braklo pradu gdzies kolo 12,30 i pewnie cos trzeba zresetowac. Swoja droga jakosc tej kablowki jest marna .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
melo



Dołączył: 03 Mar 2015
Posty: 9
Skąd: Gromskiego 10

PostWysłany: Pon Sie 20, 2018 5:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od godziny około 17:10, brak internetu w bloku 10. Czy ktoś ma może podobny przypadek?
Od 40 minut próbuję dodzwonić się do serwisu firmy En... Bezskutecznie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
swiety



Dołączył: 14 Sie 2013
Posty: 289

PostWysłany: Sob Paź 20, 2018 8:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak wygląda teraz oferta Zodiaka jeśli chodzi o internet?

Dlaczego u nas jest taka komuna? Znajomy konczy mieszkanie na SkyResie i ma do wyboru 4 operatorów ...

predkości od 150 do 750 mb. Przy czym te 150 mb za 33 zł

A u nas? Płace 40 zł za 30 mb ... żenada,

_________________
FORUM RZESZOWSKICH INWESTYCJI

http://inwestycje-rzeszow.pl/index.php

--------------------------------------------
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Pią Paź 26, 2018 3:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja placilem 30 zl za 30 mb od 2 lat , na chwile obecna jets nowa oferta w spoldzielni 60 mb za 30 zl.
U nas jest drozszy internet bo jest to internet od spoldzielni ktora nie chce wpuscic do blokow konkrencji. Niestety tylko przez to drozej placimy za slabszy internet . Podejdz do spoldzielni i zapytaj o nowa oferte.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
swiety



Dołączył: 14 Sie 2013
Posty: 289

PostWysłany: Pią Paź 26, 2018 7:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy to normalne że zodiak robi sobie taki monopol? Nie można jakoś interweniować ?
_________________
FORUM RZESZOWSKICH INWESTYCJI

http://inwestycje-rzeszow.pl/index.php

--------------------------------------------
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mq



Dołączył: 08 Lis 2018
Posty: 1

PostWysłany: Czw Lis 08, 2018 9:41 am    Temat postu: Internet Odpowiedz z cytatem

można to zmienić, powiedzmy że jestem w stanie coś z tym zrobić. Pytanie - czy ktoś się orientuje czy w akcie notarialnym przeniesienia własnoći mieszkania bezpośrednio ze spółdzielni jest informacja dot. infrastruktury teletechnicznej?
_________________
mk
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
willie303



Dołączył: 08 Maj 2014
Posty: 157

PostWysłany: Nie Kwi 07, 2019 9:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od wczoraj ok 22 w bloku 10 nie ma telewizji. Czy u Was w innych blokach też nie ma?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Zaczarowana08



Dołączył: 25 Paź 2013
Posty: 68

PostWysłany: Nie Kwi 07, 2019 9:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W bloku 3 nie ma telewizji i internetu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MK



Dołączył: 07 Kwi 2019
Posty: 3

PostWysłany: Nie Kwi 07, 2019 7:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czy na osiedlu na ul. GROMSKIEGO można wziąć łącze internetowe od innego operatora -ze Spółdzielni Telekomunikacyjnej WIST w Łące (www.wist.com.pl)??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 19 Wrz 2019
Posty: 123

PostWysłany: Czw Wrz 19, 2019 1:24 am    Temat postu: Może Cię zaciekawi... Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
willie303



Dołączył: 08 Maj 2014
Posty: 157

PostWysłany: Nie Kwi 07, 2019 7:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Obawiam się że nie. Zodiak ma tu monopol i nie wpuszcza nikogo na infrastrukturę. Polecam próbować może akurat się uda coś zmienić w tej kwestii
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum « Staromieście Rzeszów » Strona Główna -> Staromieście Ogrody - Nasze Osiedle Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 9 z 10
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum






Załóż forum phpbb2 lub phpbb3 za darmo na Forumoteka.pl





Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group